Vegán kókuszos-ananászos fordított süti

Állítható tortaformában sütöttem, húsz centire állítottam.

Hozzávalók

A tetejéhez:

  • 50 g margarin
  • 50 g (barna)cukor
  • 30 g kókuszreszelék
  • 4 ananászkarika (én konzervet használtam)

A tésztához:

  • 180 ml növényi tej
  • 1 kiskanál almaecet
  • 50 g ananászlé (én konzervet használtam)
  • 90 g növényi joghurt
  • 80 g olívaolaj (kicsit érezni, ha téged zavar, használhatsz étolajat)
  • 220 g liszt
  • 50 g kókuszreszelék
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 1/4 kiskanál szódabikarbóna
  • 150 g cukor

50 gramm margarint megolvasztok és egy tortaforma aljába öntöm. (Nekem nem volt alja a formának, alulra két réteg sütőpapírt tettem a tepsiben, illetve a forma oldalára is tettem belülre körben, hogy könnyebben elváljon majd a végén.) Rászórok 50 gramm (barna)cukrot, 30 gramm kókuszreszeléket és négy ananászkarikát helyezek rá.

Vegán kókuszos-ananászos fordított süti

180 ml növényi tejet elkeverek 1 kiskanál almaecettel, pár percre félreteszem.

Egy nagyobb tálba öntök 50 gramm ananászlevet, 90 gramm növényi joghurtot, 80 gramm olívaolajat (kicsit érezni az ízét a végén, szerintem helyettesíthető étolajjal), majd hozzáadom a tejes-almaecetes keveréket. Hozzászitálok 220 gramm lisztet, 50 gramm kókuszreszeléket, 1 kiskanál sütőport, 1/4 kiskanál szódabikarbónát, majd hozzáadok 150 gramm cukrot.

A tortaformába öntöm, így ellepi majd a cukros-kókuszos-ananászos réteget. 170 fokon 80 percig sütöm alsó-felső sütéssel. Ha picit hűlt, leveszem a formát róla és megfordítva tálalom.

Vegán kókuszos-ananászos fordított süti

Működteti a WordPress.com.