Állítható tortaformában sütöttem, húsz centire állítottam.
Hozzávalók
A tetejéhez:
- 50 g margarin
- 50 g (barna)cukor
- 30 g kókuszreszelék
- 4 ananászkarika (én konzervet használtam)
A tésztához:
- 180 ml növényi tej
- 1 kiskanál almaecet
- 50 g ananászlé (én konzervet használtam)
- 90 g növényi joghurt
- 80 g olívaolaj (kicsit érezni, ha téged zavar, használhatsz étolajat)
- 220 g liszt
- 50 g kókuszreszelék
- 1 kiskanál sütőpor
- 1/4 kiskanál szódabikarbóna
- 150 g cukor
50 gramm margarint megolvasztok és egy tortaforma aljába öntöm. (Nekem nem volt alja a formának, alulra két réteg sütőpapírt tettem a tepsiben, illetve a forma oldalára is tettem belülre körben, hogy könnyebben elváljon majd a végén.) Rászórok 50 gramm (barna)cukrot, 30 gramm kókuszreszeléket és négy ananászkarikát helyezek rá.
180 ml növényi tejet elkeverek 1 kiskanál almaecettel, pár percre félreteszem.
Egy nagyobb tálba öntök 50 gramm ananászlevet, 90 gramm növényi joghurtot, 80 gramm olívaolajat (kicsit érezni az ízét a végén, szerintem helyettesíthető étolajjal), majd hozzáadom a tejes-almaecetes keveréket. Hozzászitálok 220 gramm lisztet, 50 gramm kókuszreszeléket, 1 kiskanál sütőport, 1/4 kiskanál szódabikarbónát, majd hozzáadok 150 gramm cukrot.
A tortaformába öntöm, így ellepi majd a cukros-kókuszos-ananászos réteget. 170 fokon 80 percig sütöm alsó-felső sütéssel. Ha picit hűlt, leveszem a formát róla és megfordítva tálalom.