Rólam

Molnár Dávidnak hívnak és 2021 elején kezdtem el vegán recepteket posztolni az Instagram-oldalamon.

Miért született meg ez a blog?

Szerettem volna, ha egy helyen elérhető az összes étellel kapcsolatos posztom, illetve azok számára is hozzáférhető legyen, akiknek nincs Instagram-fiókjuk – ráadásul egy blogposztot könnyebb szerkeszteni, mint a képaláírásokat vagy hozzászólásokat, ahova eddig a recepteket írtam.

Miért ilyen a receptek felépítése?

A hozzávalókat a listák mellett a receptleírásban is mennyiséggel együtt írom le, mert én is így szeretem másoknál: egyrészt a listában látom, hogy megvan-e minden egy süteményhez, de mivel nem mérek ki előre mindent, a recept követésénél segítség, hogy miből mennyi kell, és nem kell folyamatosan fel-le pörgetni a hozzávalók és az elkészítés között.

A hozzávalókat a felhasználás sorrendjében láthatod.

Ezek mind saját receptek?

Nem, külföldi, főleg amerikai receptekből inspirálódok és alakítom át azokat „magyarrá” – nagyon sokszor előfordul, hogy olyan hozzávalókat használnak, amik nem kaphatóak itthon vagy nehezen beszerezhetőek, így megkeresem az alternatíváikat. Mindent többször sütök meg, hogy a lehető legpontosabb receptet mutathassam meg – általában mindig picit változtatok a hozzávalókon, ha úgy érzem, valami más jobban passzolna.

A fotókat ki készítette?

A blogon található összes fotót én készítettem, így kérlek, az engedélyem nélkül ne használd őket sehol.

Működteti a WordPress.com.