Túlzás nélkül tíz perc alatt kész. A lenti adag egy tányérra vonatkozik, lehet szorozni, ha többet főznél.
Ha szereted a tésztát, ajánlom a vegán fehérboros-tejszínes gombás tésztát a blogról.
Hozzávalók
- 90 g tojás nélküli tészta
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3-4 evőkanál sűrített paradicsom
- egy marék bébispenót
- 50 ml növényi tejszín
- sörélesztőpehely (ez a „vegán parmezán”)
- só, bors a fűszerezéshez
90 gramm tojásmentes (durum) penne tésztát felteszek főni. Amíg készül, egy evőkanál olívaolajon megpirítok egy apróra vágott kisebb fej vöröshagymát, utána adok hozzá 2 gerezd szintén apróra vágott fokhagymát, majd 3-4 evőkanál sűrített paradicsomot. Kicsit pirítom, majd adok hozzá egy merőkanállal a tészta főzővízéből, ezután hozzáadom a szűrt tésztát és picit főzöm még. Adok hozzá egy marék bébispenótot, összefőzöm, majd öntök hozzá fél deciliter növényi tejszínt, és hagyom, hogy picit összeérjenek az ízek. Sózom-borsozom, tálalásnál pedig sörélesztőpelyhet szórok rá – ettől lesz finom sajtos íze.
Mivel ez a tészta vegán, ezért
- tejmentes
- tojásmentes
- laktózmentes.