Vegán paradicsomos-tejszínes-spenótos tészta

Vegán paradicsomos tejszínes tészta.

Túlzás nélkül tíz perc alatt kész. A lenti adag egy tányérra vonatkozik, lehet szorozni, ha többet főznél.

Ha szereted a tésztát, ajánlom a vegán fehérboros-tejszínes gombás tésztát a blogról.

Hozzávalók

  • 90 g tojás nélküli tészta
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3-4 evőkanál sűrített paradicsom
  • egy marék bébispenót
  • 50 ml növényi tejszín
  • sörélesztőpehely (ez a „vegán parmezán”)
  • só, bors a fűszerezéshez

90 gramm tojásmentes (durum) penne tésztát felteszek főni. Amíg készül, egy evőkanál olívaolajon megpirítok egy apróra vágott kisebb fej vöröshagymát, utána adok hozzá 2 gerezd szintén apróra vágott fokhagymát, majd 3-4 evőkanál sűrített paradicsomot. Kicsit pirítom, majd adok hozzá egy merőkanállal a tészta főzővízéből, ezután hozzáadom a szűrt tésztát és picit főzöm még. Adok hozzá egy marék bébispenótot, összefőzöm, majd öntök hozzá fél deciliter növényi tejszínt, és hagyom, hogy picit összeérjenek az ízek. Sózom-borsozom, tálalásnál pedig sörélesztőpelyhet szórok rá – ettől lesz finom sajtos íze.

Vegán paradicsomos tejszínes tészta.

Mivel ez a tészta vegán, ezért

  • tejmentes
  • tojásmentes
  • laktózmentes.

Működteti a WordPress.com.