Vegán tejszínes csicseris-paradicsomos rizs

Gyorsan elkészül, nagyon finom az íze, ráadásul a fűszerekkel egyéni ízléshez igazítható.

Hozzávalók

  • 4-5 szem koktélparadicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kevés étolaj
  • egy marék csicseriborsó (konzervből – a levét se öntsd ki, nézd meg, mit tudsz készíteni aquafabából)
  • 3-4 evőkanál paradicsompüré
  • 100 ml növényi tejszín
  • 80 g rizs
  • fűszerek (só, bors, őrölt édespaprika)

Egy nagyobb serpenyőben étolajon megpirítok 4-5 félbevágott koktélparadicsomot, illetve egy gerezd aprított fokhagymát. A paradicsomokat villával vagy krumplinyomóval kilapítom, majd adok az egészhez egy marék csicseriborsót és lepirítom. Öntök hozzá 3-4 evőkanál paradicsompürét, illetve 100 milliliter növényi tejszínt, illetve fűszereket (só, bors, őrölt édespaprika). Picit egybefőzöm, majd egy tányérba félreteszem.

Vegán tejszínes csicseris-paradicsomos rizs

Ezután a serpenyőbe kevés olajat öntök, egy bögrében kimérek 80 gramm rizst, amit az olajra öntök, picit fehérre pirítom, majd adok hozzá kétszer annyi vizet, mint amennyi rizst használtam. Sózom-borsozom és közepes lángon 7-8 perc alatt készre főzöm. A rizst egy tányérra tálalom és rákanalazom a paradicsomos csicserit. Bazsalikommal díszítem.

Mivel vegán, ezért ez a recept:

  • tejmentes
  • tojásmentes
  • laktózmentes.

Működteti a WordPress.com.