Gyorsan elkészül, nagyon finom az íze, ráadásul a fűszerekkel egyéni ízléshez igazítható.
Hozzávalók
- 4-5 szem koktélparadicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- kevés étolaj
- egy marék csicseriborsó (konzervből – a levét se öntsd ki, nézd meg, mit tudsz készíteni aquafabából)
- 3-4 evőkanál paradicsompüré
- 100 ml növényi tejszín
- 80 g rizs
- fűszerek (só, bors, őrölt édespaprika)
Egy nagyobb serpenyőben étolajon megpirítok 4-5 félbevágott koktélparadicsomot, illetve egy gerezd aprított fokhagymát. A paradicsomokat villával vagy krumplinyomóval kilapítom, majd adok az egészhez egy marék csicseriborsót és lepirítom. Öntök hozzá 3-4 evőkanál paradicsompürét, illetve 100 milliliter növényi tejszínt, illetve fűszereket (só, bors, őrölt édespaprika). Picit egybefőzöm, majd egy tányérba félreteszem.
Ezután a serpenyőbe kevés olajat öntök, egy bögrében kimérek 80 gramm rizst, amit az olajra öntök, picit fehérre pirítom, majd adok hozzá kétszer annyi vizet, mint amennyi rizst használtam. Sózom-borsozom és közepes lángon 7-8 perc alatt készre főzöm. A rizst egy tányérra tálalom és rákanalazom a paradicsomos csicserit. Bazsalikommal díszítem.
Mivel vegán, ezért ez a recept:
- tejmentes
- tojásmentes
- laktózmentes.