Nagyon hamar megvan, kis hűtős pihentetés után egyből fogyasztható. A lenti mennyiségből két pohárnyi krém lesz.
Hozzávalók
- 120 g aquafaba (ez a csicseriborsó konzerv leve) vagy a fehérbab konzervből 120 grammnyi lé – a végeredménynek nincs csicseris/babos utóíze
- 100 g vegán étcsokoládé
- 1 evőkanál cukor (opcionális)
Ha maradt még az aquafabából, itt megnézheted, mihez tudod felhasználni: vegán receptek aquafabával.
100 gramm vegán étcsokoládét gőz felett megolvasztok, majd bő tíz percre félreteszem hűlni egy közepes keverőtálban.
Tipp: a mennyiséget nyugodtan lehet növelni-csökkenten, ha többet vagy kevesebbet szeretnénk, egyedül az 1.2:1-es arányra kell figyelni.
120 gramm aquafabát robotgéppel vagy kézi mixerrel habosra verek. Ez nagyjából 7-8 percet vesz igénybe – fontos, hogy ne hagyjuk abba, amint habos lesz a végeredmény (nagyjából négy-öt perc után), verjük akár tíz percig is. Ha nagy kakaótartalmú vegán étcsokit használok, akkor a habhoz félúton adok egy evőkanál cukrot, ettől édesebb lesz a végeredmény és a hab is kicsit keményebb lesz.
A habot óvatosan részleteiben az olvasztott csokihoz forgatom egy spatulával, alaposan, de finom mozdulatokkal elkeverem, poharakba töltöm és 3-4 órára a hűtőbe teszem. Én egy egész éjszakát hűtöttem őket, másnapra nagyon jó állaga lett.
Mivel vegán, ezért ez a recept:
- tejmentes
- tojásmentes
- laktózmentes.