Egyszerű vegán créme brulée

Vegán créme brulée.

Nagyon könnyű elkészíteni, pár összetevős, elronthatatlan recept. Az egyetlen nehezítés, hogy egy éjszakát a hűtőben kell töltenie, illetve a tökéletes végeredményhez kell zsebsárkány is (más nevén szakácsfáklya). A lenti adagból nekem két kisebb és két közepes szufléformányi lett.

Apropó szuflé: a vegán csokis lávasüti receptet próbáltad már?

Hozzávalók

  • 50 g cukor
  • 3 evőkanál (nagyjából 25 g) keményítő
  • 160 ml növényi tej
  • 1 konzerv kókusztej (nagyjából 400-425 ml)
  • 1 evőkanál margarin
  • 1 kiskanál vaníliaaroma
  • 1 csipet só

Egy közepes nyeles lábasba 50 gramm cukrot öntök, majd adok hozzá 3 evőkanál (nagyjából 25 gramm) keményítőt, illetve a 160 milliliter növényi tej felét, 80 millilitert. Csomómentesre keverem, majd hozzáadom a maradék növényi tejet, illetve egy (400-425 milliliteres) konzerv kókusztejet.

Vegán créme brulée.

Közepes-magas lángon nagyjából 5-6 percig főzöm, a lényeg, hogy egy közepesen sűrű krémet kapjunk. Lehúzom a tűzről, adok hozzá egy evőkanál margarint, 1 kiskanál vaníliaaromát, illetve egy kis csipet sót.

Szuflé/sütőformákba töltöm a krémet, majd frissentartó fóliát teszek a tetejükre (nemcsak a forma tetejére, hanem egészen rányomom a krémre), hogy ne bőrösödjenek meg. Ezután hűtőbe teszem őket egy éjszakára.

Másnap eltávolítom róluk a fóliát, mindegyikre 1-1 evőkanál cukrot szórok egyenletesen, majd zsebsárkánnyal karamellizálom a tetejüket. Ezután fogyasztható is – a kókusztej miatt minimálisan kókuszos íze lesz, de szerintem jól áll neki.

Vegán créme brulée.

Mivel ez a recept vegán, ezért

  • tej nélkül,
  • tojás nélkül,
  • laktóz nélkül

készült.

Ráadásul gluténmentes is!

Működteti a WordPress.com.