Nemcsak gyorsan kész van, de bárhogyan variálható: ehetjük önmagában, porcukorral, fagyival, de akár gyümölccsel is – én szárított körtével díszítettem. A lenti mennyiségből három adag lesz.
Air fryerben (forrólevegős sütőben) is elkészíthető, a recept végén vannak hozzá instrukciók.
Hozzávalók
- 80 g + 3 kocka vegán étcsoki
- 50 g + egy kevés margarin
- 100 g liszt
- 2 evőkanál (nagyjából 16 g) kakaópor
- 50 g (nád)cukor
- 150 ml növényi tej
- 1 kiskanál vaníliaaroma
- 1/2 kiskanál sütőpor
- 1 csipet só
- + fagyi, porcukor vagy gyümölcs a tálaláshoz
80 gramm vegán étcsokit és 50 gramm margarint gőz felett megolvasztok. Egy tálba 100 gramm lisztet öntök, majd adok hozzá 2 evőkanál (nagyjából 15-16 gramm) kakaóport, 50 gramm (nád)cukrot, 150 milliliter növényi tejet, 1 kiskanál vaníliaaromát, 1/2 kiskanál sütőport, illetve egy csipet sót.
Hozzáöntöm a csokis-margarinos folyadékot és pár mozdulattal elkeverem, hogy ne legyenek benne lisztcsomók – túl sokáig nem szabad keverni.
Előkészítek három kis sütőformát (8-9 centiméteres átmérőkkel), amiket margarinnal kikenek. Ezután megtöltöm őket a tésztával – a közepükbe egy-egy kocka vegán étcsokit nyomok úgy, hogy a folyékony tészta minden oldalról lezárja. A sütőt előmelegítem 200 fokra.
Alsó felső sütéssel 10-11 percig sütöm a szuflékat. Ha elkészültek, egy-egy tányérra fordítom őket, majd porcukorral, fagyival vagy gyümölccsel tálalom.
Air fryer tipp: 180 fokra előmelegített air fryerben 10 percig sütve tökéletes lesz. A többi air fryerben is elkészíthető receptet itt találod.
Ez a vegán csokiszuflé:
- tejmentes
- tojásmentes
- laktózmentes.