Vegán csokis banánkenyér – elronthatatlan és elmondhatatlanul finom

Vegán étcsokis banánkenyér.

Nagyon könnyen elkészíthető, tökéletes sütemény, ha ennénk valami édeset, de nincs otthon túl sok minden. Ha szereted ezt a műfajt, ajánlom a blogról a vegán kávés banánkenyér receptet. A lenti adagot én egy 20×10 centiméteres formában készítettem el.

Hozzávalók

  • 80 ml növényi tej
  • 2 evőkanál őrölt lenmag (ez lesz a „tojásunk”)
  • 3 db nagyobb érett (!) banán
  • 110 g olvasztott margarin
  • 160 g (nád)cukor
  • 190 g liszt
  • 40 g kakaópor
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 1/2 kiskanál só
  • pár kocka vegán étcsoki

Én most nem használtam, de minden banánkenyérnek jót tesz egy marék aprított mag (mandula, pisztácia, dió) vagy aszalt gyümölcs.

Egy pohárban 80 milliliter növényi tejhez két evőkanál őrölt lenmagot adok, pár percre félreteszem.

Vegán étcsokis banánkenyér.

Egy nagyobb tálban pürésítek három nagyobb érett banánt – ha villával túl nagy macera, én krumplinyomót használok. Ezután adok hozzá 110 gramm olvasztott margarint, 160 gramm nádcukrot, hozzáöntöm a növényi tejes-lenmagos keveréket és egyneműre keverem egy spatulával. Adok hozzá 190 gramm lisztet, 40 gramm kakaóport, 1 kiskanál sütőport, 1/2 kiskanál sót, illetve apróra vágok pár kocka étcsokit és azt is a tésztához adom.

Pár mozdulattal egyneműre keverem (nem kell túlkeverni a tésztát), majd egy sütőpapírral bélelt kenyérformában 55-56 percig (vagy mivel minden sütő eltérő, tűpróbáig) sütöm alsó-felső sütéssel 180 fokra előmelegített sütőben.

Ha még csokisabb ízre vágysz, ajánlom hozzá azt a csokis krémet, amit a vegán zserbó receptben is használok.

Vegán étcsokis banánkenyér.

Mivel ez a banánkenyér vegán, ezért

  • tejmentes
  • tojásmentes
  • laktózmentes.

Működteti a WordPress.com.