Vegán kávés banánkenyér

A lenti hozzávalókkal egy 20×10-es kenyérformában sül meg szépre.

Hozzávalók

  • 1,5 dl növényi tej
  • 1/2 evőkanál almaecet
  • 160 g liszt
  • 25 g vegán vaníliás fehérjepor (ha nincs otthon, helyettesíthető liszttel)
  • 1/4 kiskanál sütőpor
  • 1/2 kiskanál szódabikarbóna
  • 75 g cukor
  • 25 ml kávé
  • 45 g növényi joghurt
  • 2 banán
  • 50 g mandula/dió/bármi, amit szeretsz
  • 20 g vegán étcsokoládé

Előmelegítem a sütőt 170 fokra és kókuszzsírral kikenek egy 20×10 cm-es kenyérformát.

Egy tálban 1,5 deciliter növényi tejet elkeverek 1/2 evőkanál almaecettel és félreteszem – ez lesz a vegán írónk.

Vegán kávés banánkenyér

160 gramm lisztet egy tálban elkeverek 25 gramm vegán vaníliás fehérjeporral (ha nincs otthon, ugyanennyi liszttel helyettesíthető), hozzáadok 1/4 kiskanál sütőport, 1/2 kiskanál szódabikarbónát és 75 gramm cukrot.

A növényi tejes-almaecetes tálba öntök 25 ml kávét, 45 gramm növényi joghurtot, illetve másfél banánt (hosszában vágjuk félbe) – utóbbit villával pürésítem, majd az egészet elkeverem, hogy egységesebb legyen.

A nedves hozzávalókat a szárazak táljába öntöm, majd elkeverem a két tál tartalmát. A laposan, hogy ne maradjanak benne lisztcsomók.

50 gramm mandulát/diót/bármit mozsárban vagy aprítógépben apróra török, egy keveset félreteszek belőle, majd a nagy részét a tésztába forgatom.

Vegán kávés banánkenyér

A tésztát a kiolajozott formába öntöm, a maradék fél banánt a tetejére helyezem, majd szórok rá az aprított magvakból, illetve az apróra vágott 20 gramm étcsokiból.

170 fokon 50 percig sütöm alsó-felső sütéssel.

Működteti a WordPress.com.