A lenti hozzávalókkal egy 20×10-es kenyérformában sül meg szépre.
Hozzávalók
- 1,5 dl növényi tej
- 1/2 evőkanál almaecet
- 160 g liszt
- 25 g vegán vaníliás fehérjepor (ha nincs otthon, helyettesíthető liszttel)
- 1/4 kiskanál sütőpor
- 1/2 kiskanál szódabikarbóna
- 75 g cukor
- 25 ml kávé
- 45 g növényi joghurt
- 2 banán
- 50 g mandula/dió/bármi, amit szeretsz
- 20 g vegán étcsokoládé
Előmelegítem a sütőt 170 fokra és kókuszzsírral kikenek egy 20×10 cm-es kenyérformát.
Egy tálban 1,5 deciliter növényi tejet elkeverek 1/2 evőkanál almaecettel és félreteszem – ez lesz a vegán írónk.
160 gramm lisztet egy tálban elkeverek 25 gramm vegán vaníliás fehérjeporral (ha nincs otthon, ugyanennyi liszttel helyettesíthető), hozzáadok 1/4 kiskanál sütőport, 1/2 kiskanál szódabikarbónát és 75 gramm cukrot.
A növényi tejes-almaecetes tálba öntök 25 ml kávét, 45 gramm növényi joghurtot, illetve másfél banánt (hosszában vágjuk félbe) – utóbbit villával pürésítem, majd az egészet elkeverem, hogy egységesebb legyen.
A nedves hozzávalókat a szárazak táljába öntöm, majd elkeverem a két tál tartalmát. A laposan, hogy ne maradjanak benne lisztcsomók.
50 gramm mandulát/diót/bármit mozsárban vagy aprítógépben apróra török, egy keveset félreteszek belőle, majd a nagy részét a tésztába forgatom.
A tésztát a kiolajozott formába öntöm, a maradék fél banánt a tetejére helyezem, majd szórok rá az aprított magvakból, illetve az apróra vágott 20 gramm étcsokiból.
170 fokon 50 percig sütöm alsó-felső sütéssel.