Vegán, azaz tojásmentes habcsók — két hozzávalóból

Vegán tojásmentes habcsók.

Nem kell hozzá tojásfehérje, önmagában is szuper desszert, de tortát is lehet díszíteni vele. A lenti adagból elég sok habcsók lesz, nekem két tepsire volt elég.

Elég széles habcsövet használtam, mert nagy habcsókokat akartam – Wilton 6B a termék neve és leginkább a vegán churros recept elkészítéséhez vettem, de végül használtam a vegán répatorta díszítéséhez is.

Ha mást (is) sütnél: íme az összes vegán karácsonyi receptem.

Hozzávalók

  • 120 ml aquafaba, azaz a csicseriborsó konzerv leve (Ezt használtam a vegán brownie receptemhez is.)
  • 180 g kristálycukor
  • pár csepp ételfesték

Robotgéppel vagy kézi mixerrel elkezdek habosra verni 120 milliliter aquafabát. Pár percig eltart, nekem olyan 7-8-9 kellett – akkor jó, ha az edényt a fejére fordítva nem esik ki belőle a hab. Amikor eléri ezt az állagot, elkezdek kanalanként hozzáadagolni 180 gramm kristálycukrot, majd addig verem, amíg kemény, fényes hab nem lesz a végeredmény.

Egy habzsák belső oldalához (én szilikonosat használok – egyrészt a habcsövet is jobban tartja, másrészt végtelenszer tudom újrahasználni) pár csepp ételfestéket adok, majd betöltöm a habot.

Vegán tojásmentes habcsók.

Egy tepsire teljesen új sütőpapírt teszek (ha már használt szilikon sütőpapírt használsz, az ronthat a habcsók állagán), majd körkörös mozdulatokkal habcsókokat formázok rá. 100 fokra előmelegített sütőben alsó-felső sütéssel 70 percen át sütöm, majd ha lejárt az idő, lekapcsolom a sütőt, kinyitom résnyire az ajtaját és hagyom, hogy kihűljön.

Nagyon puha, könnyed lesz ez a habcsók, érdemes óvatosan bánni vele. Légmentes tárolóban sokáig eláll.

Ha maradt még a csicseriborsó levéből: vegán receptek aquafabával a blogról.

Ez a habcsók recept vegán, tehát:

  • tejmentes
  • tojásmentes
  • laktózmentes.

Működteti a WordPress.com.