Nagyon hasonlít az igazira, viszont nincs benne tej, így az is fogyaszthatja, aki érzékeny rá. A lenti adagból hat közepes golyó lesz – lehet szorozni-osztani, ha valaki többet vagy kevesebbet enne.
Hozzávalók
- 27 g kesudió
- 48 g + 2-3 evőkanál kókuszreszelék
- 22-25 g kakaóvaj (én bio boltban vettem 100 grammos kiszerelésben)
- 15 g porcukor
- 1/2 kiskanál vaníliaaroma
- 1 csipet só
- + pár szem mandula (opcionális)
27 gramm (sótlan) kesudiót és 48 gramm kókuszreszeléket egy aprítógépben összedolgozok krémes állagúra. (Nekem nagyon felverte az oldalára és többször igazítanom kellett, hogy a kések ne a semmit vágják.)
Adok hozzá 22-25 gramm olvasztott kakaóvajat (minél több, annál krémesebb lesz a végeredmény), 15 gramm porcukrot, 1/2 kiskanál vaníliaaromát, egy csipet sőt és újra eldolgozom az aprítóval.
A krémet 1-2 órára beteszem a hűtőbe, hogy a kakaóvaj visszakeményedjen picit. Ezután golyókat formázok belőle (a közepükbe tehetsz mandulát, ha szeretnél), megforgatom 2-3 evőkanál kókuszreszelékben. 15-20 percre visszateszem őket a hűtőbe, utána fogyasztható.