Vegán „Raffaello” öt összetevőből

vegán raffaello kókuszgolyó

Nagyon hasonlít az igazira, viszont nincs benne tej, így az is fogyaszthatja, aki érzékeny rá. A lenti adagból hat közepes golyó lesz – lehet szorozni-osztani, ha valaki többet vagy kevesebbet enne.

Hozzávalók

  • 27 g kesudió
  • 48 g + 2-3 evőkanál kókuszreszelék
  • 22-25 g kakaóvaj (én bio boltban vettem 100 grammos kiszerelésben)
  • 15 g porcukor
  • 1/2 kiskanál vaníliaaroma
  • 1 csipet só
  • + pár szem mandula (opcionális)

27 gramm (sótlan) kesudiót és 48 gramm kókuszreszeléket egy aprítógépben összedolgozok krémes állagúra. (Nekem nagyon felverte az oldalára és többször igazítanom kellett, hogy a kések ne a semmit vágják.)

Adok hozzá 22-25 gramm olvasztott kakaóvajat (minél több, annál krémesebb lesz a végeredmény), 15 gramm porcukrot, 1/2 kiskanál vaníliaaromát, egy csipet sőt és újra eldolgozom az aprítóval.

Vegán kókuszos Raffaello-golyó.

A krémet 1-2 órára beteszem a hűtőbe, hogy a kakaóvaj visszakeményedjen picit. Ezután golyókat formázok belőle (a közepükbe tehetsz mandulát, ha szeretnél), megforgatom 2-3 evőkanál kókuszreszelékben. 15-20 percre visszateszem őket a hűtőbe, utána fogyasztható.

Működteti a WordPress.com.