Vegán mandulatorta, az álomsütemény

Vegán mandulatorta.

Nem túl édes, könnyed, az íze pedig isteni. Én egy 15 centis, lecsatolható aljú tortaformában készítettem el, természetesen lehet osztani-szorozni az összetevők mennyiségét, ha te eltérnél ettől a mérettől.

Ha most nem ezt készítenéd el, ajánlom a többi vegán sütemény receptet a blogon.

Hozzávalók

Száraz összetevők:

  • 135 g mandulaliszt
  • 125 g liszt
  • 130 g cukor
  • 2 kiskanál sütőpor
  • 1 citrom vagy narancs reszelt héja
  • egy csipet só

Nedves összetevők:

  • 165 ml növényi tej
  • 55 g étolaj (vagy ha nincs otthon, helyettesíthető 55 g olvasztott margarinnal)
  • 1,5 kiskanál almaecet
  • 1 kiskanál vaníliaaroma

A dekoráláshoz:

  • egy kis marék szeletelt mandula
  • kevés porcukor

A sütőt előmelegítem 180 fokra, egy 15 centis tortaformát pedig kikenek kókuszzsírral (vagy ha nincs otthon, akkor kevés margarinnal vagy simán sütőpapírt használok helyette).

Vegán mandulatorta.

A száraz hozzávalókat egy tálba öntöm és alaposan elkeverem. Utána adok a tálhoz 165 milliliter növényi tejet, 55 gramm étolajat (vagy ugyanennyi olvasztott margarint), 1,5 kiskanál almaecetet, illetve 1 kiskanál vaníliaaromát. Újra elkeverem, hogy egységes, csomómentes tésztát kapjak.

Vegán mandulatorta.

A tésztát a kikent vagy sütőpapírozott tortaformába öntöm, a tetejét elsimítom egy spatulával és szeletelt mandulát szórok rá. 180 fokon 50-52 percig sütöm alsó-felső sütésen, majd egy rácson hagyom teljesen kihűlni és csak utána veszem ki a formából. Ha türelmetlenek vagyunk, a meleg tészta széteshet.

Fogyasztás előtt porcukrot szórtam rá.

Vegán mandulatorta.

Mivel ez a mandulatorta recept vegán, ezért

  • tejmentes
  • tojásmentes
  • laktózmentes.

Működteti a WordPress.com.