Az egyik kedvenc reggelim – van, hogy önmagában eszem, de a legtöbbször fokhagymás vegán tejföllel rétegezem és úgy fogyasztom. A lenti összetevőkből nekem 4-5 kisebb szelet kenyér jön ki, természetesen lehet szorozni az összetevőket, ha valaki többet sütne.
Hozzávalók
A bundához:
- 5 evőkanál csicseriborsóliszt
- 2 evőkanál sörélesztőpehely (Ettől lesz finom sajtos íze.)
- 2 csipet kurkuma (Nemcsak egészséges, de színt is ad a kenyérnek.)
- só
- bors
- kevés szárított bazsalikom
- 1 gerezd fokhagyma
- 60-70 ml növényi tej
A szószhoz:
- növényi tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- + 4-5 szelet kenyér
A bunda hozzávalóit összekeverem egy közepes tálban – egy palacsintatészta szerű állagot kell kapnunk. Beleforgatom a kenyérszeleteket, majd forró olajban egyesével kisütöm őket. Ha elkészültek, egymásra rétegezem őket, közéjük pedig fokhagymás tejfölt kenek.
Ha valami mást készítenél, ami nem édesség: itt találod az összes vegán sós ételreceptet.
Ez a bundáskenyér recept vegán, tehát:
- tojásmentes
- tejmentes
- laktózmentes.