Vegán töltött bundás kenyér – tej és tojás nélkül

Vegán tojásmentes bundáskenyér.

Az egyik kedvenc reggelim – van, hogy önmagában eszem, de a legtöbbször fokhagymás vegán tejföllel rétegezem és úgy fogyasztom. A lenti összetevőkből nekem 4-5 kisebb szelet kenyér jön ki, természetesen lehet szorozni az összetevőket, ha valaki többet sütne.

Hozzávalók

A bundához:

  • 5 evőkanál csicseriborsóliszt
  • 2 evőkanál sörélesztőpehely (Ettől lesz finom sajtos íze.)
  • 2 csipet kurkuma (Nemcsak egészséges, de színt is ad a kenyérnek.)
  • bors
  • kevés szárított bazsalikom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 60-70 ml növényi tej

A szószhoz:

  • növényi tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma
  • + 4-5 szelet kenyér
Vegán tojásmentes bundáskenyér.

A bunda hozzávalóit összekeverem egy közepes tálban – egy palacsintatészta szerű állagot kell kapnunk. Beleforgatom a kenyérszeleteket, majd forró olajban egyesével kisütöm őket. Ha elkészültek, egymásra rétegezem őket, közéjük pedig fokhagymás tejfölt kenek.

Ha valami mást készítenél, ami nem édesség: itt találod az összes vegán sós ételreceptet.

Vegán tojásmentes bundáskenyér.

Ez a bundáskenyér recept vegán, tehát:

  • tojásmentes
  • tejmentes
  • laktózmentes.

Működteti a WordPress.com.