Vegán gluténmentes tiramisu desszert zabból

A lenti hozzávalókból 2-3 adag lesz – attól függ, mekkora pohárban készíted.

Hozzávalók

  • 120 g (gluténmentes) zabpehely
  • 2 kiskanál őrölt lenmag
  • egy csipet só
  • 1 kiskanál vanílaaroma
  • 1 kiskanál rumaroma
  • 4 kiskanál juharszirup
  • 160 ml növényi tej
  • 160 ml kávé
  • néhány evőkanál növényi joghurt
  • 1 kiskanál kakaópor

Egy kisebb edénybe 120 gramm zabpelyhet, 2 kiskanál őrölt lenmagot, egy csipet sót, 1 kiskanál vanília- és egy kiskanál rumaromát adok, majd ráöntök négy kiskanál juharszirupot, 160 ml növényi tejet, ugyanennyi frissen főzött kávét. Elkeverem, majd egy éjszakára a hűtőbe teszem (vagy legalább 2-3 órára, ha napközben készíted és később már ennéd).

Vegán gluténmentes tiramisu desszert zabból

Másnap átkeverem, majd elkezdem poharakban rétegezni: először a zabból öntök, majd kanalazok rá növényi joghurtot, majd újra a zabréteg. A végén kakaóporral szórom meg.

Mivel ez a tiramisu zabdesszert vegán, ezért

  • tejmentes,
  • tojásmentes,
  • laktózmentes.

Működteti a WordPress.com.