A lenti hozzávalókból 2-3 adag lesz – attól függ, mekkora pohárban készíted.
Hozzávalók
- 120 g (gluténmentes) zabpehely
- 2 kiskanál őrölt lenmag
- egy csipet só
- 1 kiskanál vanílaaroma
- 1 kiskanál rumaroma
- 4 kiskanál juharszirup
- 160 ml növényi tej
- 160 ml kávé
- néhány evőkanál növényi joghurt
- 1 kiskanál kakaópor
Egy kisebb edénybe 120 gramm zabpelyhet, 2 kiskanál őrölt lenmagot, egy csipet sót, 1 kiskanál vanília- és egy kiskanál rumaromát adok, majd ráöntök négy kiskanál juharszirupot, 160 ml növényi tejet, ugyanennyi frissen főzött kávét. Elkeverem, majd egy éjszakára a hűtőbe teszem (vagy legalább 2-3 órára, ha napközben készíted és később már ennéd).
Másnap átkeverem, majd elkezdem poharakban rétegezni: először a zabból öntök, majd kanalazok rá növényi joghurtot, majd újra a zabréteg. A végén kakaóporral szórom meg.
Mivel ez a tiramisu zabdesszert vegán, ezért
- tejmentes,
- tojásmentes,
- laktózmentes.