Az epret és a kardamomot is nagyon szeretem, a kettőt együtt pedig pláne. A muffin tésztája könnyed, levegős, de nem túl puha. A lenti mennyiség hat muffinra elég.
Hozzávalók
A tésztához:
- 130 g liszt
- 100 g cukor
- 1 kiskanál sütőpor
- 1/2 evőkanál kukoricakeményítő
- 1/4 kiskanál só
- 55 g olvasztott margarin
- 85 ml növényi tej
- 1/2 kiskanál vaníliaaroma
- 160 g friss eper (kis darabokra vágva)
A morzsához (Ugyanezt használom a vegán répás muffin receptben is):
- 30 gramm liszt
- 15 gramm cukor
- 15 gramm olvasztott és picit hűlt margarin
- 1/2 kiskanál őrölt kardamom (ha nincs otthon, őrölt fahéj is passzol hozzá)

Egy tálba 130 gramm lisztet öntök, majd adok hozzá 100 gramm cukrot, egy kiskanál sütőport, fél evőkanál kukoricakeményítőt, illetve egy negyed kiskanál sót. Elkeverem, majd adok hozzá 55 gramm margarint olvasztva, illetve 85 milliliter növényi tejet, fél kiskanál vaníliaaromát és 160 gramm friss epret, amit előtte darabokra vágtam. Újra elkeverem úgy, hogy a tészta egynemű legyen, az epreket pedig lehetőleg egyenletesen forgassam bele.
Egy muffintálcába muffinkosarakat teszek (én szilikont használok), majd elosztom köztük a tésztát.
Ezután elkészítem a morzsát: 30 gramm liszthez adok 15 gramm cukrot, 15 gramm olvasztott és picit hűlt margarint, illetve 1/2 kiskanál őrölt kardamomot. (Ha utóbbi nincs otthon, helyettesítheted fahéjjal.)

A morzsát eloszlatom a muffinkosarakba töltött tészták tetején, majd 190 fokra előmelegített sütőben sütöm 24-25 percig alsó-felső sütéssel.
Mivel ez a recept vegán, ezért
- tej nélkül,
- tojás nélkül,
- laktóz nélkül
készült.
