Nem kell hozzá semmilyen extra hozzávaló, gyorsan megvan és sokáig eláll. Nekem a lenti adagból húsz golyó lett.
Hozzávalók
- 150 g datolya
- 5 dl víz
- 4 ek növényi tej
- 2 ek juharszirup
- 1 csipet só
- 1 kiskanál vaníliaaroma
- 1 kiskanál rumaroma
- 300 g (cukormentes Gullón vagy Korpovit) keksz (Utóbbinál azt vettem észre, több folyadékot vesz fel, 4 ek helyett lehet 5 is a növényi tej)
- 1/2 marék vörösáfonya-mazsola
- kókuszreszelék
- + opcionálisan pár kocka vegán étcsoki
150 gramm datolyát kimagozok és negyed órára fél liter vízbe áztatok. Kinyomkodom belőlük a vizet, majd 4 evőkanál növényi tejjel, 1 evőkanál juharsziruppal, 1 csipet sóval, 1-1 kiskanál vanília- és rumaromával együtt aprítóba teszem és krémesre turmixolom.
300 gramm (cukormentes Gullón) kekszet ledarálok, majd hozzáöntöm a datolyapasztát, illetve a vörösáfonyát vagy mazsolát. Az étcsokit gőz felett megolvasztom, majd azt is a masszához adom és jól eldolgozom.
Kisebb gombócokat formázok, amiket megforgatok kókuszreszelékben. Fogyasztás előtt kis időre a hűtőbe teszem a golyókat.
Mivel ez a kókuszgolyó recept vegán, ezért
- tejmentes
- tojásmentes
- laktózmentes.