Vegán vörösáfonyás vagy mazsolás kókuszgolyó

vegán kókuszgolyó

Nem kell hozzá semmilyen extra hozzávaló, gyorsan megvan és sokáig eláll. Nekem a lenti adagból húsz golyó lett.

Hozzávalók

  • 150 g datolya
  • 5 dl víz
  • 4 ek növényi tej
  • 2 ek juharszirup
  • 1 csipet só
  • 1 kiskanál vaníliaaroma
  • 1 kiskanál rumaroma
  • 300 g (cukormentes Gullón vagy Korpovit) keksz (Utóbbinál azt vettem észre, több folyadékot vesz fel, 4 ek helyett lehet 5 is a növényi tej)
  • 1/2 marék vörösáfonya-mazsola
  • kókuszreszelék
  • + opcionálisan pár kocka vegán étcsoki

150 gramm datolyát kimagozok és negyed órára fél liter vízbe áztatok. Kinyomkodom belőlük a vizet, majd 4 evőkanál növényi tejjel, 1 evőkanál juharsziruppal, 1 csipet sóval, 1-1 kiskanál vanília- és rumaromával együtt aprítóba teszem és krémesre turmixolom.

300 gramm (cukormentes Gullón) kekszet ledarálok, majd hozzáöntöm a datolyapasztát, illetve a vörösáfonyát vagy mazsolát. Az étcsokit gőz felett megolvasztom, majd azt is a masszához adom és jól eldolgozom.

Kisebb gombócokat formázok, amiket megforgatok kókuszreszelékben. Fogyasztás előtt kis időre a hűtőbe teszem a golyókat.

Mivel ez a kókuszgolyó recept vegán, ezért

  • tejmentes
  • tojásmentes
  • laktózmentes.

Működteti a WordPress.com.