Extra puha és nem is kell hozzá semmilyen különleges hozzávaló.
Frissítés: 2024 szeptemberében egyéves lett a blog, egy külön posztban összegyűjtöttem a legnépszerűbb vegán recepteket a blogról – ez is bekerült a listába.
Hozzávalók
- 180 ml növényi tej
- 1 kiskanál almaecet (érdemes belőle venni egy üveggel, pár száz forint, sokáig elég és minden édességen dob), ha nincs itthon, sima ecet is megteszi
- 1 kevés vaníliaaroma
- 120 g liszt
- 1/2 evőkanál sütőpor
- egy csipetnyi só
- 1/2 evőkanál cukor (vagy juharszirup)
- 30 g olvasztott margarin margarin
- + juharszirup és tejszínhab* a tetejére (*lásd lent)
180 milliliter növényi tejet elkeverek 1 kiskanál almaecettel (ha nincs otthon, sima ecet is jó lehet), adok hozzá egy kevés vaníliaaromát és öt percre félreteszem.
Egy tálban egybeszitálok 120 gramm lisztet, fél evőkanál sütőport és egy csipetnyi sót.
A növényi tejes-almaecetes léhez adok fél evőkanál cukrot (vagy juharszirupot), 30 gramm olvasztott vajat, majd az egészet a száraz összetevők táljába öntöm és elkeverem. (Túlságosan nem kell azért.) Egy kicsit sűrűbb tésztát kell kapnunk.
Ezután gofrisütőben megsütöm – akkor van „kész” a gofri, ha már nem jön ki gőz a sütőből.

Tejszínhab: a DM-ben létezik vegán verzió, de egyébként otthon is el lehet készíteni, csak elég nagy adag lesz, így lehet, önmagában a gofrihoz sok. 80 milliliter csicseriborsó/fehérbab konzerv levét (előbbit hívják aquafabának) habosra verem pár perc alatt, adok hozzá egy kiskanál citromlevet, tovább verem 1-2 percig, majd adok hozzá fél evőkanál vaníliaaromát, végül pedig 40 gramm porcukrot és 10 perc alatt kemény habbá verem.
Ha maradt még az aquafabából, itt megnézheted, mihez tudod felhasználni: vegán receptek aquafabával.
Elkészítetted? Oszd meg velem Instagramon! Kérdésed van a recepttel kapcsolatban? Írj nekem emailt!
Mivel ez a gofri recept vegán, ezért
- tejmentes
- tojásmentes
- laktózmentes.
