Vegán babos-aszalt paradicsomos tészta

Gyorsan megvan és bár furának hangzik ez a párosítás, de elképesztően finom a végeredmény. A lenti hozzávalókból két adag lesz.

Ha valami más sós ételt főznél, itt találod a recepteket.

Hozzávalók

  • 180 gramm tojás nélküli tészta
  • 1 kis konzerv fehérbab
  • 1/2 üveg olajos aszalt paradicsom olajban
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fűszerek
  • 3-4 evőkanál sörélesztőpehely

180 gramm tésztát sós forró vízben felteszek főni 6-7 percig. Közben egy kisebb konzerv fehérbabhoz (a levével együtt) 5-6 darab nagyobb aszalt paradicsomot adok, illetve öntök hozzá utóbbi olajából is. Teszek hozzá egy gerezd fokhagymát, kevés borsot, plusz még olyan fűszereket, amiknek szeretem az ízét.

Összeturmixolom — nem kell nagyon krémesre, jól áll neki, ha „rusztikus”. Ha megvan, a leszűrt tésztára öntöm, elkeverem, majd megszórom sörélesztőpehellyel (ez sajtos ízt ad neki), és teszek rá 1-2 darab aszalt paradicsomot.

Működteti a WordPress.com.