Vegán és gluténmentes kókuszcsók – mindössze négy hozzávalóval

Vegán kókuszcsók tojás nélkül.

Igazi retró édesség, annyi különbséggel, hogy ez tojás nélkül készül. Nagyon gyorsan megvan, tökéletes választás vendégváró süteménynek, vagy ha tea, kávé mellé nassolnánk valamit.

A lenti összetevőkből nekem 8-9 darab lett, de lehet szorozni a mennyiséget, ha többet szeretnénk.

Hozzávalók

A kókuszcsókhoz:

  • 18 g mandulaliszt
  • 65 g kókuszreszelék
  • 10 g szilárd kókuszzsír
  • 25 g juharszirup

A csokis borításhoz (opcionális):

  • 50 g vegán étcsoki
  • 1 evőkanál étolaj

Egy késes aprítóba 18 gramm mandulalisztet öntök, majd adok hozzá 65 gramm kókuszreszeléket, 10 gramm szilárd kókuszzsírt, illetve 25 gramm juharszirupot.

Egységesre „darálom” pár perc alatt, majd félgömböket formázok a masszából. Van itthon egy fém kiskanál-evőkanál mérőszettem, abból használtam az egy evőkanálnyit, ami egy tökéletes félgömb. Az sem baj, ha nem szabályos darabokat formázol, az íz a lényeg úgyis.

Vegán és gluténmentes kókuszcsók.

A félgömböket sütőpapíros tepsire teszem, majd 180 fokra előmelegített sütőben alsó-felső sütéssel 12 percen át sütöm. Ha nagyobb darabokat formázol, akkor pár perccel érdemes növelni a sütési időt.

Ha önmagában nem elég a kókuszos íz, 50 gramm vegán étcsokit olvasszunk meg gőz felett, adjunk hozzá egy evőkanál étolajat, keverjük el, majd mártsuk bele a sütiket és fejre állítva hagyjuk rajtuk megkötni a csokit.

Vegán és gluténmentes kókuszcsók.

Mivel ez a recept vegán, ezért

  • tej nélkül,
  • tojás nélkül,
  • laktóz nélkül

készült.