Ezt a receptet az Arket honlapján találtam és miután elkészítettem, ez volt az egyik fő ok, hogy megvettem a vegetáriánus receptkönyvüket is. Annyit változtattam rajta, hogy a vajat margarinra, a szárított almakockákat pedig mazsolára cseréltem. Nagyon egyszerű elkészíteni, igazából a hűtőztetés az egyetlen pontja, ami miatt nem készül el húsz perc alatt.
Hozzávalók
- 200 g szobahőmérsékletű margarin
- 185 g cukor
- 175 g zabpehely
- 100 g liszt
- 1/2 kiskanál sütőpor
- 50 g mazsola
- 2 kiskanál fahéj
- 1 kiskanál só
200 gramm szobahőmérsékletű margarint kis kockákra vágok, majd hozzáadok 185 gramm cukrot és mixerrel összekeverem. Hozzáadok 175 gramm zabpelyhet, 100 gramm lisztet (amibe előtte fél teáskanál sütőport kevertem), és 50 gramm mazsolát, illetve 2 teáskanál fahéjat, 1 teáskanál sót és jól eldolgozom.
A tésztát két részre osztom és mindkettőt nagyjából 4 centiméter átmérőjű hengerré formázom. Sütőpapírba tekerve 4 órára hűtőbe teszem.

Ha letelt a 4 óra, a sütőt előmelegítem 180 fokra. A hengereket nagyjából 1 cm vastagra vágom és sütőpapíros tepsire rendezve 14-15 percig sütöm alsó-felső sütéssel.
