Tej- és tojásmentes, ráadásul hozzáadott cukor sincs benne. A lenti mennyiségből nyolc palacsinta lesz.
Ha inkább az amerikai változatot szereted: vegán hozzáadott cukor és gluténmentes amerikai palacsinta recept.
Frissítés: 2024 szeptemberében egyéves lett a blog, egy külön posztban összegyűjtöttem a legnépszerűbb vegán recepteket a blogról – ez is bekerült a listába.
Hozzávalók
- 300 gramm liszt (gluténmentesen is próbáltam, működik)
- 1/2 csomag (6 g) sütőpor (nagyjából egy kiskanálnyi)
- 1 csipet só
- 1/4 citrom leve
- 2,5 dl (hozzáadott cukor nélküli) növényi tej
- 0,3 dl étolaj
- 4,5 dl szóda (kipróbáltam sima vízzel, úgy is tökéletesen működik)
- 1 evőkanál őrölt lenmag (opcionális)
- + a kedvenc tölteléked
300 gramm (gluténmentes) liszthez fél csomag (6 gramm, egy kiskanál) sütőport, 1 csipet sót adok, majd összekeverem. Egy negyed citrom levét hozzáfacsarom, majd adok hozzá még 2,5 dl növényi tejet (én hozzáadott cukor nélküli mandulatejet használok), 0,3 deciliter étolajat és nagyjából 4,5 deciliter szódát (vagy sima vizet). Ha van otthon, adok hozzá egy evőkanál őrölt lenmagot is – azt vettem észre, ez kicsit jobban összefogja a tésztát.

Olajat csak az első palacsinta előtt használok, utána nem kenem meg a serpenyőt.
A töltelékhez eritrites kakaóport használtam, de természetesen működik kakaós cukorral, fahéjas cukorral, lekvárral és egyéb, nem vegán töltelékekkel is.
Elkészítetted? Oszd meg velem Instagramon! Kérdésed van a recepttel kapcsolatban? Írj nekem emailt!
Mivel ez a recept vegán, ezért
- tej nélkül,
- tojás nélkül,
- laktóz nélkül
készült.
