Vegán fehércsokis-pisztáciás madeleine

Viszonylag gyorsan megvan és nagyon könnyű, finom süti, ráadásul (szinte) bármivel díszíthető.

Hozzávalók

  • 135 g liszt
  • 100 g cukor
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 1/2 kiskanál szódabikarbóna
  • 120 ml növényi tej
  • 60 ml étolaj
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál reszelt citromhéj (elhagyható)
  • 1 kiskanál vaníliaaroma
  • 1 tábla vegán fehércsoki
  • pár szem pisztácia

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

135 gramm lisztet, 100 gramm cukrot, 1 kiskanál sütőport, 1/2 kiskanál szódabikarbónát összekeverek egy tálban. Hozzáadok 120 milliliter növényi tejet, 60 milliliter étolajat, 2 evőkanál citromlevet, 1 evőkanál reszelt citromhéjat (elhagyható) és egy 1 kiskanál vaníliaaromát. Csomómentesre keverem.

Vegán fehércsokis-pisztáciás madeleine

Én szilikon sütőformát használtam, azt nem kell olajozni előtte, de ha fémben sütöd, azt kend ki valamivel. Ezután a tésztát a formába kanalaztam és nagyjából 15 percig sütöttem. Hagytam őket kicsit hűlni, majd kivettem a formából és rácson tovább hűltek. Megtisztítottam a formát, aminek az aljába pisztáciát aprítottam, majd megkentem egy vékony réteg (gőz felett olvasztott) fehércsokival – fontos, hogy mindenhova jusson, akkor lesz szép a végeredmény. A tésztákat szinte rögtön utána visszatettem a formába és hűtőben hagytam kihűlni. Pár óra utána simán kipattintható a formából a fehércsokis madeleine.